Inleverans Utan Order

Inleverans görs från meny ’Inleverans – Varuingång’.

Börja med att välja vilken leverantör som artiklarna kommer ifrån. Detta gör man i den övre vänstra delen. Vet man vilket nummer leverantören har i EuroShop, skriver man detta i fältet för ’Nummer’ och trycker Enter, annars söker man fram med knappen ’Sök leverantör’ eller om det är en ny leverantör, då skapar man en ny med knappen ’Ny leverantör.

När leverantören är vald, så kan man lägga till de artiklar som ska levereras in och fylla på lager. I båda fälten ’Nummer’ och ’Lev art-nr’ kan man skriva in EuroShops nummer (t.ex. om man har en etikett för artikeln att scanna) eller leverantörens artikelnummer. För att söka på andra kriterier använder man knappen ’Sök artikel’ och för att skapa/lägga upp en ny så används ’Ny artikel’ (se avsnitt för artiklar). När en artikel är framtagen så ställer sig markören i fältet ’Antal’ och väntar på att det antal som ska levereras in fylls i. I detta läge kan man ändra ’Inköpspris’ och ’Försäljningspris’ om det skulle vara aktuellt.

När man är klar, trycker man Enter för att acceptera denna artikel. Upprepa tills alla artiklar finns i den undre delen av inleveransfönster.

Tryck ’OK’ i den blå menyn för att acceptera inleveransen. Här får man en fråga om man vill summera listan eller boka varuingången. Summering innebär att om man lagt till samma artikel flera gånger med olika antal (fungerar även med negativa tal) så summeras antalet ihop för samma artikel som förekommer flera gånger.

Så följande:

Blir:

Om man summerar, så får man trycka ’OK’ igen och välja ’Boka varuingång’. Då levereras artiklarna i i lager. När detta är gjort så tänds även valet ’Etikett’ i den blå menyn, tryck på denna om etiketter ska skrivas ut för de artiklar som levererats in. Antalet etiketter som skrivs ut är samma som antalet artiklar som levererats in. Man kan välja att inte skriva ut etiketter genom att klicka ut valet under ’Skriv ut etikett’. Tryck ’OK’

Tryck ’Starta utskrift’ när valet kommer för att skriva ut etikett till valda artiklar.