Kundklubb

Kundklubb är en extramodul som måste aktiveras. Detta gör man från ’Arkiv – Allmänna inställningar’ och fliken ’Extra funktioner’. Klicka på ’Ändra’, sedan ’Aktivera Service’, tryck ’OK’ och starta om EuroShop. Om det inte går att aktivera så behöver ni en nyckel för att låsa upp funktionen, kontakta då support, så löser vi det. OBS! I kassan kommer det att behövas ett ledigt betalsätt som används för denna funktion.

Nu finns det nya inställningar under ’Arkiv – Extra funktioner – Inställningar för bonus’.

Det första som måste göras är att koppla en bonusartikel till funktionen. Finns det inte sedan tidigare, så måste en skapas. Inget pris, 0-moms, namn som är enkelt att förstå (Bonus) och kanske sig själv (butiken som leverantör). Se avsnitt för artiklar om hur man skapar en ny artikel.

Klicka på ’Ändra’, ’Hitta artikel’ och sök fram artikeln som ska användas. Tryck ’OK’ för att spara.

Nästa steg är att bestämma bonusnivåer. Första nivån är från 0kr till det man sätter, så om det behövs inköp för 1000kr, innan bonus börjar räknas så sätter man 1000 i köpvolym och 0 i Bonus (%).

Klicka på ’Lägg till ny bonus-nivå’ och fyll sedan i värdena för denna nivå och tryck ’OK’

Fortsätt att lägga till nivåer för bonus. I detta fall läggs det till två nivåer till, 1% från 2000kr till 2999kr och 2% från 3000kr och upp.

Nästa steg är att bestämma vilka artiklar som är bonusgrundande. Det gör man på artikelkortet och inställningarna på högersidan. Klicka ’Ändra’, aktivera ’Bonus-artikel’ och tryck ’OK’ på de artiklar som det gäller.

Nu är grundinställningarna klara.

För att bonus ska börja registreras, så behöver man i kassan ha en kund och bonusartikel. När kund har bonus att nyttja, syns detta också i kassan och man kan välja att skicka detta till betalsätt ’Bonus’ genom att trycka på ’Nyttja bonus’.

Efter att bonus använts, så återställs inköpsvärdena för kunden och de börjar om från 0 igen.

Man kan även kontrollera bonus för kunder från ’Kunder – Bonus-köp’.

Väljer man fliken ’Detaljer’, kan man se var kunden ligger på respektive bonusnivå.