Rabattgrupper

En rabattgrupp ger en kund rabatt på artiklar i utvalda varugrupper.

Börja med att skapa rabattgrupperna från Arkiv – Allämänna inställningar – Rabattgrupper.

Sedan ska rabatten i de olika grupperna sättas på varugrupperna. Markera varugruppen som ska hanteras och klicka på fliken Rabattgrupper.

Markera vilken rabattgrupp som ska ställas in och klicka på Ändra. Skriv in rabatten i procent, som vald varugrupp ska ha i denna rabattgrupp och tryck OK. Upprepa för varje rabattgrupp som ska ha rabatt på vald varugrupp.

Upprepa för varje varugrupp som är aktuell för rabattgrupp.

För att nyttja rabattgrupp så kopplas en sådan till kund. Så öppna kundkort på aktuell kund klicka på Ändra och välj vilken rabattgrupp kunden ska kopplas till och spara på OK.

Varje gång i kassan nu när en artikel, som ingår i rabattgruppen dit kund är kopplad, knappas in får kunden rabatten som är satt på varugruppen.