Följesedel

Följesedel skapas från kassavyn

För att kunna skapa en följesedel så måste två kriterier vara uppfyllda.

Det måste finnas minst en artikel och det måste finnas en kund.

Då tänds F.sedel och kan användas

Om referens från kund ska användas, skriv in den och välj om följesedel ska skrivas ut med eller utan priser.

För att hantera följesedlar gå man till ’Försäljning – Faktura – Följesedel’. Här söker man fram den/de följesedlar det gäller. Sökning kan man göra på Nummer, datum, kundnr, Firma eller kundnamn.

Finns tre olika färger på texten.

Svart = ej hanterade/öppna

Röd = Makulerade/hävda

Blå = Klara

När en följesedel ska skickas till betalning, så markerar man den/de som aktuella (går att hålla inne ctrl och markera flera) och klickar sedan på ’Skapa fakturor för markerade’. Följesedlarna skickas då till kassavyn och man kan där välja hur man vill hantera dem, skapa faktura eller betalas direkt i kassan.

I kassan finns nu även ett extra fält ’Föjesedel’, med nummer på följesedeln ifyllt. Detta kommer även med på faktura eller kvitto. Vid betalning i kassa kommer även kundinformation med på kvittot.

För faktura, se avsnitt för faktura hantering

När betalning eller faktura är klar, återgår man automatiskt till listan för följesedlar och den är markerad som hanterad (blå).

För att makulera/häva en följesedel, markera aktuell följesedel och tryck på ’Häva följesedel’.