Dagsavslut

Dagsavslut eller Z-rapport gäller från dagsavslut till dagsavslut och kan göras hur många eller få gånger man vill och används som bokföringsunderlag. Normal praxis är att man gör det en gång om dagen, efter stängning.

Vill man ha en utskrift på läget men inte göra en Z-rapport, kan man göra en X-rapport som är en nulägesrapport och går inte att använda som bokföringsunderlag

Båda dessa kommer ni åt från meny ’Försäljning – Dagsavslut – Dagsavslut’

För Z-rapport tryck på ’Boka’ och X-rapport tryck på ’Skriv ut’

Innan man bokar Z-rapport, är det viktigt att man skriver in summan växelkassa till nästa dag. Detta gör man i fältet Växelkassa UT.

Man kan välja i en inställning om utskrift ska ske på kvittoskrivare eller A4.

Exempel Z A4
Exempel Z Kvitto

Om beloppskopplad korterminal finns, så kommer fråga om dagsavslut ska göras även på denna.

Vid Ja, så kommer knapp för att starta dagsavslut på kortterminal.

Utskrift från denna kommer endast på kvittoskrivare.

Behöver man kontrollera/ta fram bokade och klara dagsavslut så finn dessa under ’Försäljning – Dagsavslut – Gamla dagsavslut’

I listan som öppnas ser man löpnummer, datum när det bokades, senast inloggad kassaanvändare, första och sista kvitto nummer för respektive dagsavslut. Dubbelklicka på aktuellt för att öppna.

Månadsdagsavslut samlar ihop alla dagsavslut för vald månad för att sedan kunna skrivas ut. Detta finns under ’Försäljning – Dagsavslut – Månadsdagsavslut’

Välj vilken månad det gäller och tryck på OK.

Välj Skriv ut för utskrift.