Kassa/Kvitto Journal

Kassajournal når man från två ställen.

Är man i kassavyn, så väljer man ’Häva’ i den blå menyn då öppnas kassajournalen med kvitto för dagens datum.

Kassajournalen går också att nå från ’Försäljning – Kassajournal – Daglig kassajournal/Historik.

Väljer man Daglig kassajournal får man först välja för vilket/vilka datum man vill se kvitton.

Väljer man Historik får man upp ett tomt fönster där man får fylla i sökkriterier själv.

De olika kriterierna som man kan använda sig av är:

Kvitto-nr – Om man känner till kvittonummer som man letar efter. Här kan det vara bra att känna till att det är det faktiska kvittonumret som man använder. Format för nummer på kvitto: Kassanummer – Kvittonummer – Dag – Månad – År och det är kvittonummerdelen som är sökbar här.

Kvitto-datum – Om man vet vilket datum kvittot ufärdades

Kvittots totalbelopp – Om man känner till totalbeloppet på kvittot

Kund-namn – Om en specifik kund är kopplad till kvitto och man känner till namnet

Kund-nr – Om en specifik kund är kopplad till kvitto och man känner till kundnummer

Kassapersonal – Om man behöver ta fram kvitton som är gjorda av en specifik kassa användare

Artikel-nr – Om man känner till vilket artikelnummer som finns på kvitto man söker efter

Artikel-namn – Om man känner till vilket artikelnamn som finns på kvitto man söker efter

Serie-nr – Är ett serienummer inskrivet på kvittot använder man detta fält

Kassa-nr – Har man flera kassor och man vet vilken kassa som kvittot gjordes i, kan man sätta nummer här för att begränsa urval till endast denna kassa.

Det är också i kassajournalen som man kan göra kopia av kvitton. OBS endast en kopia per kvitto kan och får göras.

OM ett kvitto är betalt med kontant och ännu inte varit med i ett dagsavslut, så kan man även häva det här. En hävning är en retur på hela kvittot och detta ska endast användas i undantagsfall, vår rekommendation är att alltid göra en korrekt retur enligt avsnittet för retur.

Det går även att se kvittodetaljer här. Detta gör man genom att dubbelklicka på aktuelltkvitto eller markera det och välja fliken ’Detaljer om försäljning’

Export till text eller Excel är också möjlig här. Exporten är av listan eller ett enskilt kvittos artiklar.